Posted on

Smart båttralle för båten!

En båttralle är en innovativ uppfinning för att kunna förflytta båten och fungerar som en mindre kärra samt är justerbar. En båttralle är hjulförsedd och fungerar även utmärkt för att ha under båten när man förvarar den i garaget!

Funktioner och material

En båttralle kan justeras för båtar i olika storlekar och vikt. De kan ha olika form som till exempel fyrkantig med hjul som är ledade så att de går att rulla i alla riktningar. Tack vare de rörliga hjulen är det enkelt att förflytta båten. Denna modell kan vara anpassad till lite större båtar och har ledade delar i galvaniserat stål för att kunna anpassa bredden efter båten. Modellen lämpar sig endast för förvaring av båten i ett utrymme som garaget, den hyrda båtplatsen på land eller annan förvaringsplats. En fyrkantig båttralle brukar kunna klara en maxvikt på hela 1500 kg. En båttralle anpassad för stationär förvaring har ofta stödskenor som är gummerade och är anpassade för ett säkert stöd.  En annan smart modell av båttralle som passar för mindre båtar som en kanot är en hopfällbar modell med hjul. Denna mindre modell klarar en maxvikt på cirka 140 kg, har stora hjul som rullar i en riktning och metallen har en zinkbelagd yta. Fördelen med att den är hopfällbar är att den är lätt att förvara och tar inte så stor plats. En hopfällbar båttralle for din botvogn brukar ofta klara en båt med en maxlängd på cirka 3,7 meter. Denna modell är mest lämplig för kortare transport och sjösättning av båten. Det finns modeller med både fyra hjul eller två. Den allra enklaste modellen med två hjul klarar en vikt på cirka 275 kg.

Fördelar med en båttralle

Det finns många fördelar med en båttralle och en av fördelarna är att den är mycket prisvärd! Den enklaste modellen med två hjul kan kosta endast 1000 kr. En hopfällbar modell för en mindre båt kan kosta kring 2000 kr till runt 4000 kr. Den större modellen som är fyrkantig, ledad och anpassad för tyngre, större båtar på fast plats kostar kring 2500 – 4000 kr. Fördelen med båttralle är att det även är lätt att flytta båten i garaget eller annat utrymme åt alla håll även om den är tung. Man ska kunna känna sig säker med de funktioner som en båttralle har och det finns även smarta funktioner för hjulen. Den stationära modellen för förvaring har med fördel bromsar man kan ställa in så att båten inte rullar iväg.