Posted on

Vad betyder säkert vatten när du anlitar en rörmokare?

Det kan vara en ren djungel när man ska anlita en rörmokare och i många fall kan det som privatperson vara svårt att avgöra rörmokarens kompetens och erfarenhet när man själv inte är så insatt i arbetet som skall utföras. I de allra flesta fall så överlåter man bara allt ansvar och förtroende till sin rörmokare och förlitar sig på att personen i fråga skall lösa arbetsuppgifterna på bästa sätt. Såklart vill ju rörmokaren också göra detta och i yrket som hantverkare är kundupplevelsen och det rykte man skapar om sig själv otroligt viktigt för att få nya kunder och bygga upp en bra kundkrets med nöjda och återkommande kunder.

Men tyvärr finns det precis som e de flesta branscher personer som utger sig för att vara utbildade och duktiga fastän att de inte är det, och dessa personer ska man såklart akta sig för och försöka undvika att anlita. Men är man inte så insatt och i vanliga fall inte slänger sig med rörmokar-termer kan det såklart vara väldigt svårt att avgöra detta genom att bara prata med en person. Därför ska du alltid vara väldigt noggrann när du anlitar en rörmokare och försök att alltid göra lite research och kolla recensioner på VVS-firmor innan du bestämmer dig för vem du ska anlita.

Sen finns det också företag och rörmokare som kan vara auktoriserade, det innebär att de har blivit godkända av branschaktörer som kallar sig för säkert vatten och menas att de följer rätt regelverk och de krav som ställs för att utföra vissa arbeten. Säkert vatten är ett regelverk som kom till för att minska riskerna under genomföra VVS-arbeten med rörmokare stockholm och reglerna ställer krav på både rörmokare, företag och produkter. Målet med säkert vatten är att det ska bli en större trygghet för dig som konsument att anlita VVS-montörer.

I Sverige finns det ungefär 25 000 utbildade rörmokare som har blivit certifierade av säkert vatten. När du som konsument skall anlita en rörmokare kan det vara nyttigt att efterfråga om företaget är certifierat och följer säker vatteninstallations regelverk för att på så sätt försäkra sig om att det är en seriös aktör man har att göra med. Vad som är bra att veta är att många försäkringsbolag kräver att man ska använda sig av rörmokare som följer säker vatteninstallations regelverk och skulle något gå fel och du inte gjort det kan det bli problem med att få ersättning för uppkomna skador i efterhand.