Posted on

Tips för en billig badrumsrenovering

Att genomföra en badrumsrenovering låter krångligt och framförallt dyrt. Det behöver det dock inte vara och här kommer vi att gå igenom några enkla tips för att komma ner i kostnad en hel del. Allt du behöver göra är att vara lite flexibel.

Tänk på vad du faktiskt behöver göra
Är badrummet verkligen i sådant skick att du måste riva ner väggar, göra om fuktspärr och kakla om? Det finns något som kallas för våtrumsfärg vid badrumsrenovering som du kan använda på allt från kakel till plastmatta. Har du ett litet badrum kan du komma undan med några hundra kronor för en burk våtrumsfärg. Detta gör gula, missfärgade och slitna väggar och golv skinande och fräscha.

 Gör ordning badkaret/duschen
Många skulle nog vilja slänga ut det gamla badkaret eller duschen vid en badrumsrenovering och köpa nytt men det finns enkla sätt att göra det så pass fräscht att det känns som nytt. Du kan använda våtrumsfärgen även i duschutrymmet! Till badkaret kan du använda tvåkomponentsfärg.

 Väggdetaljer
Att använda stenciler på väggarna för att få olika söta eller häftiga detaljer är ett billigt och roligt sätt att göra väggarna fina istället för att köpa dyra tapeter. Då får väggarna plötsligt liv och energi.

 Växtlighet gör det varmt och mysigt
När man gör en badrumsrenovering så kan växter göra allt för att ge badrummet en varm och mysig känsla. Vissa badrumsmiljöer kan vara lite kalla och karga, då är växter den bästa lösningen. Badrum tenderar att vara lite mörka då vi inte vill ha för mycket insikt. Då många växter gillar ljus kan det vara bra att köpa de som klarar mörker vilket bland annat är garderobsblomma, monstera, ampellilja eller till exempel gullranka.

 Inredning och detaljer
Det kan vara svårt att veta vad man ska ha på väggarna i ett badrum. När man utför en badrumsrenovering men ändå vill spara på slantarna så är det bästa tipset att göra det mesta själv, använda sin kreativitet. Att fotografera själv, på barnen, djuren, naturen och ha i badrummet gör det otroligt mysigt och ger ett glädjande intryck.

 Att gå på second hand och hitta saker som fina tvålfat, korgar till tvätt, fina små glasburkar till diverse småplock gör den sista touchen. Dessa saker kan du hitta för bara några kronor dessutom är det ett bra miljöval att gå på second hand. Det ska ju också nämnas att det har blivit modernt att skapa en miljö som känns lite lantlig, därför är second hand ett perfekt ställe att hitta detaljer till din badrumsrenovering.

 Toaletten
Det är förståeligt att man vill ha en ny toalett vid sin badrumsrenovering. Då nya toaletter kan kosta tusenlappar plus installation på det kan det gå på en hel del. Det finns massor av toaletter näst intill oanvända på återbruks ställen för bara några få hundralappar. De är enkla att installera själv och man kan hitta bra instruktions filmer på det om man söker.